Alates 24. veebruarist on avaldanud soovi saada Eesti kodakondsust 113 praegust Venemaa kodanikku. Seda on üle kolme korra rohkem, kui 2021. aasta samal ajal.

Kokku on PPA välismaalastelt sel aastal saanud 285 taotlust Eesti Vabariigi kodakondsuse saamiseks. Neist üle poolte ehk 151 taotlust on esitanud Vene Föderatsiooni kodanikud.

„Rohkem kui pooltel uutel Eesti Vabariigi kodanikel polnud varasemalt ühegi riigi kodakondsust ning PPA-l on hea meel tõdeda, et nii paljud Eesti püsielanikud teevad valiku Eesti Vabariigi kodakondsuse kasuks. Eesti kodakondsus annab inimestele palju rohkem võimalusi ja õigusi ning avab uusi uksi,“ sõnas PPA identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Marina Kadak.

Võrreldes mullu sama perioodiga on kodakondsuse taotlejate arv kasvanud viiendiku võrra. Tänavu esitas taotluse Eesti Vabariigi kodakondsuse saamiseks ka 104 määratlemata kodakondsusega inimest, 12 Ukraina ja neli Valgevene kodanikku.

Eelmisel aastal taotles Eesti Vabariigi kodakondsust või taastas Eesti kodakondsuse kokku 1029 inimest, nende hulgas oli 639 määratlemata kodakondsusega inimest ja 296 endist Vene Föderatsiooni kodanikku.

Jaga
Kommentaarid