Poliitiku sõnul pole ta kunagi nõudnud NATO-st lahkumist, ent tahaks lahkuda NATO integreeritud väejuhatusest, nagu oli aastail 1966-2009. "Tahaksin hajutada kõik väärarusaamad: see poliitika ei tähenda kuidagi Moskvale alistumist ja ei sea kuidagi kahtluse alla Prantsusmaa lojaalsust NATO-le," ütles ta.

Samas avaldas ta lootust, et pärast Vene-Ukraina rahulepingu sõlmimist avaneb võimalus NATO ja Venemaa "strateegiliseks lähenemiseks."

„See oleks Prantsusmaa ja Euroopa huvides, aga ma usun, et ka USA huvides, kellel pole mingit huvi näha tugeva Hiina-Vene liidu teket,” usub Le Pen.

Kandidaadi sõnul on tema välispoliitika eesmärk laias laastus „Prantsusmaa diplomaatia hiilguse ja Prantsusmaa erandliku rolli taastamine.” Tema strateegia lähtub kandidaadi sõnul kolmest põhimõttest: Prantsusmaa hiilguse kaitsmine, rahvuslike huvide kõiges esiplaanile seadmine ja naasmine Prantsuse diplomaatia traditsiooniliste väärtuste juurde, milleks on sõltumatus, l’équidistance („võrdne distants” ehk ilmselt suurvõimude huvide vahelise tasakaalu taotlemine) ja järjepidevus.

Jaga
Kommentaarid