August Kitzbergi nimelise Gümnaasiumi direktor Jaak Israel sõnul on õnnetuspaik kooli aknast näha. Ta selgitab, et kooli eest läheb mööda Valga-Uulu teelõik, mille trajektoorile jäävad lasteaed, noortekeskus ja muusikakool. Lisaks sõiduautodele vurab teelõigul ka hulgaliselt veokeid.

"Minu hinnangul on see teelõik õpilastele väga ohtlik," nendib ta.

Mulgi vallavanem Imre Jugomäe hinnangul, teelõik on kindlasti kõrgema riskiga, sest seal liigub väga palju lapsi ja noori. Samas märgib ka, et tegu on uue teelõiguga, mis on 2 aastat tagasi projekteeritud. "Ülekäiguradade ette on kõrgenusi tehtud ja teed on kitsamaks tehtud. Me saame viia riskid miinimumini, aga me ei saa neid kunagi nulli viia," märgib ta.

Samas direktor Israeli hinnangul pole senised pingutused suutnud teelõigu liiklust rahustada suutnud.

Vallavanem näeb hetkel ühe lahendusena piirkiiruse alandamist praeguselt 50km/h 30km/h-le. Ta lisab, et kui selgub, et just veoautod on põhiliseks ohuallikaks, siis oleks võimalik need läbi ümbersõidutee välja suunata.

"Traagilise õnnetuse põhjustest saame me infot, alles siis kui uurimine on lõpuni viidud. Sellest tulenevalt saab ka järeldused teha. Vaatame selle teelõigu koos transpordiametiga üle," ütleb Jugomäe.

Jaga
Kommentaarid