Rääkides Iowas kodumaistest energiakuludest, läks Biden tsiviilisikute tapmist Ukrainas käsitledes kaugemale kui ükski teine ​​tema administratsiooni liige, kirjutas BBC. Nimelt andis USA president mõista, et Putin korraldab Ukraina vastu genotsiidi.

Bidenilt küsiti täpsustav kommentaar varsti pärast seda, kui president astus lennujaamast õhkutõusmiseks oma lennuki Air Force One pardale. "Jah, ma nimetasin seda genotsiidiks," tunnistas ta. Üha selgemaks on saanud, et Putin lihtsalt üritab pühkida minema isegi mõtet, et keegi võiks olla ukrainlane, lisas Biden.

Pärast kõnet Iowas ütles Biden ajakirjanikele, et genotsiidi toimepanemise üle otsustavad juristid, ent temale paistab asi selge. "Laseme juristidel rahvusvaheliselt otsustada, kas see [mõiste genotsiid] sobib või mitte, kuid mulle tundub see kindlasti nii," rääkis Joe Biden.

Bideni sõnul ilmneb üha rohkem tõendeid sõna otseses mõttes kohutavatest asjadest, mida venelased on Ukrainas teinud. Me saame ainult rohkem ja rohkem teada hävitamisest, lisas ta.

Seepeale kiitis Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Twitteris oma USA kolleegi. "Õiged sõnad," ütles ta ja lisas: "Asjade nimetamine õigete nimedega on kurjuse vastu seismiseks hädavajalik."

Jaga
Kommentaarid