Delfile teadaolevalt kandideerisid lisaks avaldatud kandidaatidele ka Marko Kaljuveer, Aivar Mäe. Seda teooriat ei soovinud Veidemann kinnitada ega ümber lükata.

Kandidaatidega toimub vestlusvoor 19. aprillil, mille järel leiab aset anonüümne hääletus. ERR-i uus juht hõigatakse välja 26. aprillil.

Veidemann sõnas eile Delfile, et ERR-i nõukogus on kokkulepe, mille alusel ei avaldata kandidaatide nimesid enne tänast. Ta märkis veel, et pooled kandideerijatest ei soovinud oma nime praeguses staadiumis avalikkuse ette tuua. Veidemann märkis, et nende soovi tuleb austada.

Täna ütles Veidemann Delfile, et üheksast kandidaadist neli on ajakirjandus välja õngitsenud. Kokku oli algsest üheksast kandidaadist järele jäänud seitse, sest kaks ei kvalifitseeru, sest neil on esitamata jäänud nõutav ideepaber.

Algne plaan oli pikendada Roose mandaati

Senise rahvusringhäälingu juhi Erik Roose leping jõuab lõpule käesoleva aasta suvel hakul. Ametijärglast talle esiti otsima ei hakatudki – algselt pidas ERR-i nõukogu esimees Rein Veidemann mõistlikuks varianti Roose lepingut ilma konkursita pikendada.

ERR-i-sisese vastuolu tulemusena otsustati korraldada siiski avalik konkurss, kuhu sai oma kandidatuuri esitada 10. aprillini.

"Nõukogu on väga rahul Erik Roose tööga ja soovitab tal tungivalt uuesti kandideerida," ütles Veidemann konkursi väljakuulutamisel. Juhile esitavate nõudmiste hulgas tõi Veidemann esile juhtimiskogemuse, kõrghariduse, keeleoskuse ja visiooni.