Läbi Hannoveri sõitis umbes 600 Vene-meelset meeleavaldajat 400 autoga, lehvitades Venemaa lippe. Hannoveri kesklinnas kogunes aga umbes 3500 Ukraina toetajat, teatas politsei, vahendab Euractiv.

Kahe leeri eraldamiseks püstitati tarad ja õhkkond läks kohati kuumaks, aga üldiselt olid meeleavaldused rahumeelsed.

Saksamaal elab valitsuse 2020. aasta statistika järgi umbes 235 000 Venemaa kodanikku. Enne Venemaa sissetungi Ukrainasse elas Saksamaal umbes 135 000 Ukraina kodanikku, aga pärast 24. veebruari on Saksamaale saabunud veel 300 000 ukrainlast.

Frankfurdis kogunes umbes 800 Vene-meelset meeleavaldajat, et marssida läbi kesklinna. Autodega läbi linna sõitmiseks võimud luba ei andnud. Karjuti „Rossija” ja kanti plakatit „Tõde ja eripalgelisus propaganda asemel”.

Kahte teise asukohta Frankfurdis kogunes aga umbes 2500 Ukrainat toetanud meeleavaldajat, kellel plakatitelt võis lugeda „Peatage sõda” ja kelle nägudele oli võõbatud Ukraina lipp.

Enne meeleavaldusi teatasid võimud, et meeleavaldajatel on õigus koguneda, aga Vene sõjapropaganda ja Vene agressiooni toetamine ei ole lubatud, teatas kohalik meedia.

Politsei tegi Frankfurdis märkused mõnedele meeleavaldajatele, kes skandeerisid „Donbass kuulub Venemaale”.

Jaga
Kommentaarid