Homme kell 16.00 leiab aset ERR-i nõukogu koosolek, mille raames vaadatakse avaldused läbi. Seejärel esitatakse edasine info kandidaatide ja järgnevate protsesside kohta. ERR-i nõukogu juht Rein Veidemann märkis Delfile, et koosviibimine kujuneb homme kindlasti pikaks.

Delfile teadaolevate kandidaatide nimesid (Mart Luik, Merit Kopli, Marko Kaljuveer, Aivar Mäe, Erik Roose) ei soovinud Veidemann kinnitada ega ümber lükata.

"Meil on nõukogus kokkulepe, et ei avalda neid nimesid enne homset," sõnas ta Delfile. Ta märkis, et pooled kandideerijatest ei soovinud oma nime praeguses staadiumis avalikkuse ette tuua. Veidemann märkis, et nende soovi tuleb austada.

Algne plaan: pikendada Roose mandaati

Senise rahvusringhäälingu juhi Erik Roose leping jõuab lõpule käesoleva aasta suvel hakul. Järglast talle esiti otsima ei hakatudki - algselt pidas ERR-i nõukogu esimees Rein Veidemann mõistlikuks varianti Roose lepingut ilma konkursita pikendada.

ERR-i sisese vastuolu tulemusena otsustati korraldada siiski avalik konkurss, kuhu sai oma kandidatuuri esitada 10. aprillini.

"Nõukogu on väga rahul Erik Roose tööga ja soovitab tal tungivalt uuesti kandideerida," ütles Veidemann konkursi väljakuulutamisel. Juhile esitavate nõudmiste hulgas tõi Veidemann esile juhtimiskogemuse, kõrghariduse, keeleoskuse ja visiooni.