"Side linna hoidvate üksustega on stabiilne," kinnitas Zalužnõi Facebookis avaldatud postituses. Kindral lisas, et Mariupolis praegu toimuva sõjalise operatsiooni üksikasjade avaldamine oleks kohatu ning kaitsjate ja tsiviilisikute elude päästmiseks tehakse "kõik võimalik ja võimatu".

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles tänahommikuses videoesinemises Lõuna-Korea parlamendi ees, et Venemaa rünnakus Mariupoli vastu on tõenäoliselt hukkunud kümneid tuhandeid inimesi.

„Mariupol on hävitatud, seal on kümneid tuhandeid surnuid, aga vaatamata sellele ei peata venemaalased oma pealetungi,” ütles Zelenskõi, vahendab Reuters.

Ukraina relvajõudude kindrastaap ei välista Vene armee provokatsioone Venemaa okupeeritud Moldova osas Transnistrias. Kindralstaap teatas, et lähipäevil püüavad okupandid alustada uuesti pealetungi Slobožanštšõna suunal.

„Ei välistata Vene Föderatsiooni relvajõudude provokatsioonilist tegevust Moldova Vabariigi Dnestri-äärses regioonis, eesmärgiga süüdistada Ukrainat agressioonis naaberriigi vastu,” öeldakse teates.

„Vastane jätkab vägede ründegrupeeringu moodustamist tegutsemiseks Slobožanštšõna suunal. Eeldatavalt lähipäevil püüavad okupandid pealetungi uuesti alustada,” teatab kindrastaap.

Blogi avanemine võib võtta aega.

Jaga
Kommentaarid