Päästjad on suuremale põlengule saanud piiri, avatakse konstruktsioone. Arvatavasti on tegemist neljapäevasest põlengust hõõguma jäänud vana koldega. Siiski on päästeamet reageerinud neljanda ehk kõige kõrgema astme väljakutse tasemel.

Kella 10.30 ajal paistis, et suitsu enam ei tule ja asi on kontrolli alla saadud.

Fotod tänasest

Pae tänava tulekahju lokaliseeriti kell 10:58, teatas päästeamet.

Alles neljapäeval kell 14.29 sai päästeamet teate, et Lasnamäel Pae tänaval põleb lahtise leegiga kolmekorruseline katusekorrusega elumaja.

Neljapäeval kestsid kustutustööd üle seitsme tunni, kuna päästemeeskondade jõudes oli tulekahju arenenud juba kaugele. "Leegid olid katusest väljas, mis tähendab, et põlengut ei olnud õigel ajal avastanud ei inimesed ega suitsuandurid," sõnas päästeameti pressiesindaja.

Reageeriti suurte jõududega, sest tegemist väga intensiivse ja suuremahulise põlenguga, mille käigus toimusid kustutustööd nii hoone seest kui väljastpoolt.

Sündmusele reageeris ligi 100 inimest ja 30 tehnikaühikut päästest, politseist, kiirabist ja Tallinna munitsipaalpolitseist. Kaasatud olid Põhja päästekeskuse kutselised päästekomandod (Assaku, Kesklinna, Kopli, Lasnamäe, Lilleküla, Loksa, Nõmme, Paldiski, Pirita) ja vabatahtlikud päästekomandod (Hüüru, Saku, Tabasalu), Jõhvi päästekomando ja Kadrina vabatahtlik päästekomando Ida päästekeskusest, Kohila päästekomando Lääne päästekeskusest ning vabatahtlik reservpäästerühm.

Stabiilselt oli hoones sees 8–11 suitsusukeldujate paari ning teatud aja tagant toimus nende väljavahetamine. Neid tuli vahetada, kuna suruõhuballoone, mida päästjad kasutavad hingamiseks, on vaja aeg-ajalt täita. Lisaks on vaja tihti puhata, sest töötajad tegutsevad tulekahjus füüsiliselt äärmiselt koormavas keskkonnas.

"Seepärast saigi kaasatud ka lisajõude teistest keskustest, mis võimaldas päästetöödel hoida suitsusukeldumise järjepidevust."

Kustutustöid raskendas oluliselt asjaolu, et tegemist oli hoonega, mille pööninguosa oli ümber ehitatud kolmeks eraldi korruseks ning ligipääs rohketele tulekolletele eeldas esmalt paljude konstruktsioonide avamist.