Kuus nädalat pärast sõja algust jätkab Maasikas Ukraina pealinnas koos väikese meeskonnaga EL-i esinduse tööd ning nagu näha, lehvib Kiievis taas ka Euroopa Liidu lipp.

"On rõõm olla tagasi Kiievis," kirjutas Maasikas oma Twitteri kontol.

Ühes Maasikaga tulid reedel Kiievisse ka Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ning EL-i välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Josep Borrell. Nemad kohtusid seal president Volodõmõr Zelenskõi ja Ukraina ametnikega.

"Selle visiidiga naaseb Euroopa Liit Kiievisse," teatas Borrell. "Ja ma mõtlen seda sõna otseses mõttes: meie delegatsiooni juht on siin tagasi, et saaksime teha veelgi vahetumat ja tihedamat koostööd oma Ukraina partneritega, tagades ukrainlastele toe."

Delfi kirjutas kolmapäeval, et Eesti suursaatkond Ukrainas teeb samuti plaane lähiajal Kiievisse naasmiseks, ent kindlat kuupäeva, mil seal taas tööle saab hakata, veel paigas pole.

“Vahetame infot liitlastega, analüüsime naasmise vajadusi ja seda, kes saavad kaasa tulla," rääkis Delfile suursaadik Kaimo Kuusk, kes töötab parasjagu Poola-Ukraina piiri lähistel. "Aga me ei räägi tegelikult lähipäevadest. Kiievisse naasmine ei ole võistlus."

Kuusk tõdes, et ohutase on Kiievi piirkonnas endiselt kõrge.

Jaga
Kommentaarid