Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas videopöördumises, et Kiievi oblastis Borodjankas on Vene okupantide ohvreid veelgi rohkem kui Butšas.

„Ja mis saab, kui maailm saab teada kogu tõe selle kohta, mida Vene sõjaväelased tegid Mariupolis? Seal on pea igal tänaval see, mida maailm nägi Butšas ja teistes Kiievi oblasti linnades pärast Vene vägede lahkumist. Samasugune julmus. Samasugused kohutavad kuriteod,” ütles Zelenskõi.

Vabastatud Kiievi eeslinnas Butšas on tuvastatud 163 Vene okupantide tapetud kohaliku elaniku isik. See on umbes pool tänavatelt leitud surnukehadest, teatas linnapea Anatoli Fedoruk Ameerika Häälele. Fedoruki sõnul on linnas kokku kogutud umbes 320 Vene okupantide tapetud elanike surnukeha. Iga päev leitakse aga uusi.

Harkivi oblasti kuberner Oleh Sõnehubov rääkis laupäeval, et Vene väed pommitavad endiselt Harkivit. "Viimase päeva jooksul on okupeerijad andnud umbes 50 lööki suurtükkidest, miinipildujatest ja raketiheitjatest," kirjeldas Sõnehubov ühismeedias. Terve laupäeva töötas Harkivis õhusireen.

Ukraina relvajõudude peastaabi pressiteenistuse sõnul jätkas Vene Föderatsioon laupäeval ettevalmistusi selleks, et koondada oma väed Donetski ja Luhanski oblastitesse ning saavutada kontroll Donbassi üle.

Blogi avanemine võib võtta aega.

Jaga
Kommentaarid