Tähelepanelik inimene teatas sel nädalal politseile, et Narvas elav meesterahvas õhutab vaenu ja kutsub üles vägivallale siin viibivate Ukraina kodanike suhtes sotsiaalmeediavõrgustikus TikTok.

Narva politseijaoskonna teatel võtsid nad mehega ühendust ja uurisid tema teo motiive ning seletasid sellega kaasnevaid ohte. Mehe suhtes alustati väärteomenetlust vaenu õhutamise paragrahvi alusel ja talle määrati rahatrahv summas 500 eurot.

Narva politseijaoskonna juhi Indrek Püvi sõnul reageerib politsei vaenu õhutamisele, vägivaldsetele üleskutsetele ja agressiooni toetava sümboolika kasutamisele resoluutselt. "Vaenu õhutamine ei ole Eestis lubatud. Inimesed, kes teevad vägivaldseid üleskutseid, ähvardavad või kannavad sõda propageerivat sümboolikat, peavad mõistma, et selline tegevus võib mõjuda provotseerivalt ja kujutada ohtu avalikule korrale," sõnas Püvi.

Ta rõhutas, et politsei pöörab vaenu õhutamisele ja sõda propageeriva sümboolika kasutamisele jätkuvalt suurt tähelepanu. "Tuletame meelde, et kui märkate vastuolulise sümboolika kasutamist, vaenu või vägivalla õhutamist, siis teavitage sellest kindlasti politseid hädaabi lühinumbril 112."

Jaga
Kommentaarid