Jaapanis, Taiwanis ja Lõuna-Koreas on massaažitoolid kasutusel ligikaudu igas neljandas kodus. Erinevalt Eestist, kus head massaaži peetakse pigem luksusteenuseks, on Jaapanis regulaarne massaaž tavaline osa tervishoiust ja isiklik massaažitool selle võimaldamiseks kõige soodsam variant. Kui ka sinu perekonna plaanides on pikk ja terve elu, tasub jaapanlastest eeskuju võtta ning oma tervisesse panustada.

Massaažitooli massaaž on alati stabiilse kvaliteediga, seda saab nautida sagedamini, seanss toimub alati sobival ajal ja kohas, ei vaja planeerimist ega aja broneerimist ning ei tekita ebamugavust, sest seda saab nautida riietega.

Massaažil on palju tervist parandavaid omadusi: see väljutab meie kehast mürke, parandab vereringet, alandab pulssi, tõstab endorfiinide taset, vähendab pingeid, suurendab painduvust, aitab stressi vastu ja leevendab ning ravib kroonilist valu. Raskeks teeb olukorra aga tõsiasi, et valuga võitlemisel on kasu ainult regulaarsest massaažist. See tähendab, et enamik inimesi ei saa massaaži parimaid efekte kunagi nautida, sest aega või raha regulaarseks massaažiks lihtsalt napib. Massaažitool annab suurepärase võimaluse selle teenuse regulaarsust oluliselt suurendada. Tooli kasutajale saavad osaks kõik massaaži parimad omadused ja massaaž muutub haruldasest luksusteenusest igapäevase terviserutiini osaks.

Massaažitoolid jäljendavad rullikute ja õhkpatjade abil inimkätega tehtavat massaaži ja on võimelised pakkuma erinevaid massaažiliike: Tai, spordi-, Rootsi ja shiatsu-massaaži ning refleksoloogiat.

Massaažitooli teraapia pole enam uus valdkond ning töötab tihedas koostöös massööride ja teiste selle valdkonna spetsialistidega. Oma tunnustuse Borealise massaažitoolidele on andud ka Eesti Manuaalse Meditsiini ja Kiropraktika Selts.

Automaatse massaaži eelised

Kuigi oleme harjunud, et meid masseerib massöör oma osavate kätega, on kvaliteetsel massaažitoolil mitmeid eeliseid. Massaažitooli massaaž on alati stabiilse kvaliteediga, seda saab nautida sagedamini, seanss toimub alati sobival ajal ja kohas, ei vaja planeerimist ega aja broneerimist ning ei tekita ebamugavust, sest seda saab nautida riietega. Massaažitool on sobiv ka nendele pereliikmetele, kelle liikumine on vanuse või vigastuse tõttu raskendatud, ent kes massaažiteraapiast palju kasu võiksid saada.

Kärt-Britt Kokk – sisulooja
Massaažitooliga mul varasem kokkupuude puudus ja olin üsna skeptiline, kas tool erilist massaažielamust pakkuda saaks, sest eelistan alati üsna tugevat massaaži. Pärast esimesi kordi massaažitoolis olid mõned lihased ja isegi tallaalused kergelt valusad, nii et nõrgaks see massaaž küll ei osutunud. Mu töö eeldab palju arvuti taga ja roolis olemist ning mul olid sellest pidevad selja- ja kaelavalud. Ma ei liialda, kui ütlen, et need mitu kuud kestnud valud kadusid pärast umbes viiepäevast regulaarset massaaži toolis ja pole siiani veel naasnud. Lisaks avastasin, et pärast suuremat koormust kehale aitab see massaažitool edukalt lihastel taastuda ja vältida lihasevalu pärast trenni. Õhtuti toolis on oht massaažiprogrammi ajal magama jääda, sest mõni programm on eriti lõdvestav ja rahustav, nii et mõjub hästi ka unetuse või stressi korral.

Instagram:

Massaažist refleksoloogia ja venitamiseni

Laias laastus jagunevad massaažitoolid kaheks. L-Track-toolidel on ülipikk massaažiulatus, mis võimaldab rullikutel liikuda üle kaela, selja, tuhara ja isegi tagareite. S-Track-toolid pakuvad aga lisaks pea juurest algavale massaažile ka sügavat venitust ja vöökoha pööramist. Tasub mainida, et ilma massaažitooli abita pole inimene võimeline sooritama sedavõrd sügavaid venitusi.

Põnevaid omadusi on massaažitoolidel sõltuvalt mudelist veelgi: 3D-tehnoloogia rullikute sügavuse ja ulatuse kohandamiseks, kaaluta oleku funktsioon pulsi ja stressi alandamiseks, eraldi jalatalla- ja kätemassaaž ning soojendus- ja kiigutamisfunktsioonid. Mida parem mudel, seda rohkem on valikus automaatprogramme ja seda spetsiifilisem on nende ülesehitus. Näiteks on olemas eraldi programmid istuva töö tegijatele, sportlastele, une-eelseks lõõgastuseks, ainevahetuse kiirendamiseks või keha ergutamiseks.

Kõik eelnev tähendab, et personaalse ja oma vajadustele vastava massaaži saab iga tooli kasutav pereliige. Kui sinu peresse kuulub neli liiget ja igaüks teist on siiani kasutanud massaaži vaid ennetuseks – ehk kord kuus või harvem –, teenib ka odavaim massaažitool sellesse investeeritud raha tagasi umbes kahe aastaga. Massaažitooli eluiga küündib pereringis kasutades aga isegi kümne või viieteist aastani, ja selle peamine eelis on võimalus massaaži regulaarsust oluliselt suurendada.

Borealise tootevalikusse kuulub 20 erinevat massaažtooli ja lisaks lai valik erinevaid väiksemaid massaažitooteid, nagu näiteks jalamasseerija, mis on kompaktne, ent sama efektiivne kui massaažitooli jalamassaaži osa.

Lauri Rannama – füsioterapeut
Millised kasutegurid on regulaarsel massaažil?

Inimese keha on isereguleeruv, -kohanev ja -paranev organism, mis reageerib väliskeskkonnast tulevatele mõjutustele. Massaaž on üks võimalus mõjutada organismi keha suurima tundeorgani ehk naha kaudu. Nahk ja selle aluskoes paiknevad närvilõpmed reageerivad massaažile ja kutsuvad esile terve rea reflektoorseid muutusi. Kui mõjutus on turvatunnet loov, siis aktiveerub närvisüsteemi parasümpaatiline osa ja keha lõõgastub – hingamine rahuneb, vererõhk ja südame löögisagedus alanevad, lihased lõdvenevad, ärevustunne kaob. Sellises seisus saab organism taastuda, paraneda ja kohaneda. Kui meie elu on stressi- ja sundasenditerohke, häiritud on uni ja ainevahetus, siis aitab regulaarne massaaž keha paranemise rütmi taastada.

Miks võiks massaažitooli endale koju soetada?
Massaažitool on üks parimaid vahendeid massööri kõrval, mille eeliseks on võimalus kasutada seda ükskõik millal vastavalt vajadusele. Pinged lokaliseeruvad enamasti just nendes piirkondades, kuhu me ise ei ulatu. Massaažitool aga on disainitud nii, et see avaldaks mõju nendele piirkondadele, kus keha regulatsiooni eest vastutavaid närviretseptoreid on kõige rohkem. Massaažitool pakub võimalust erinevateks protseduurideks, kergest lõõgastusest kuni venitava süvamassaažini, mille hulgast kasutaja saab endale meelepärase valida. Protseduuril kogetavad pinge ja valukohad aitavad meil keha paremini tundma õppida ja näiteks ka oma võimlemisharjutusi korrigeerida.
Jaga
Kommentaarid