Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen tutvustas teisipäeval viiendat Venemaa-vastast sanktsioonide paketti, mille peavad järgmiseks heaks kiitma kõik Euroopa Liidu liikmesriigid.

Väljaanne Wall Street Journal teatas, et plaaniga kursis olevate diplomaatide sõnul tegi komisjon muu hulgas ettepaneku karistada sanktsioonidega president Vladimir Putini kahte tütart.

Putin ei räägi oma perekonnast peaaegu kunagi avalikult. Oma endise abikaasa Ljudmila Putiniga on riigipeal kaks tütart, ent meedias on spekuleeritud, et tegelikke järeltulijaid erinevate naistega võiks Putinil olla vähemalt seitse. Seega pole veel teada, kas Euroopa Liidu sanktsioonide sihtmärgiks on Putini ametlikud järeltulijad.

Euroopa Liidu viies sanktsioonide pakett koosneb kuuest sambast, mille täielikku ülevaadet saab lugeda siit. Näiteks kehtestatakse Venemaalt pärit kivisöele impordikeeld, mis kärbib riigi jaoks ühe olulise tuluallika ning Venemaa neljale olulisele pangale, seal hulgas VTB-le, kehtestatakse täielik tehingukeeld.

Jaga
Kommentaarid