Ukraina kaitseministeeriumi teatel on okupantidest vabastatud kogu Kiievi oblast. Pärastlõunaste teadete järgi on Vene väed lahkunud ka Tšernihivi oblastist.

Kuid sellest, milline pilt avanes Vene vägede lahkudes Kiievi oblasti väikelinnadest, on maailm šokeeritud. Butšas olid kümned tsiviilisikud maha lastud ning tänavatele jäetud, avastati massihaud mitmesaja inimesega, tõendeid on kümnetest vägistamistest. Rääkimata vargustest ja rüüstamistest.

Maailma liidrid reageerisid veresaunale karmisõnaliselt: Venemaa peab tehtu eest vastutama, esialgu karmistatud sanktsioonidega.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ei hoidnud samuti emotsioone tagasi: "Neid fotosid peaks nägema Vene sõdurite emad. Vaadake, millised värdjad te olete kasvatanud. Mõrtsukad, rüüstajad, kõrilõikajad."

Endiselt on piiramisrõngas Aasovi mere äärne Mariupol. Linnas on lõksus 160 000 inimest, kellel on puudu toidust, joogist, meditsiinitarvetest ja elektrist. Mariupoli linnavolikogu teatel on Venemaa rünnakutes hukkunud juba üles 5000 linnaelaniku.

Pühapäeva hommikul tabas Lõuna-Ukraina sadamalinna Odessat mitu raketitabamust. Sealjuures sai pihta kütusehoidla. Suurbritannia valitsuses arutati Ukrainale laevavastaste rakettide saatmist, millega oleks võimalik tagasi lüüa Venemaa võimalik meredessant Odessale.

Blogi avanemine võib võtta aega.
Jaga
Kommentaarid