„Õnneks ei ole sääraseid juhtumeid eriti palju olnud, kus kellegi vara on rünnatud Ukrainat toetavate sümbolite kasutamise tõttu,” ütles Lääne-Harju politseijaoskonna juht Lea Bärenson.

Ta tõi siiski mõned näited. Kahel korral on teatatud juhtumitest, kus autodele kinnitatud väikesed Ukraina lipud on ära murtud. Samuti on teatatud sündmusest, kus Ukraina registreerimismärgiga autole on jäetud ingliskeelne solvava sisuga kiri ning ühel korral on ka Ukraina registreerimismärgiga auto rehvid lõhutud. Veel on politseid teavitatud ka juhtumitest, kus Facebookis on ähvardatud inimesi, kes olid oma profiilipildile lisanud Ukraina lipu.

Kindlasti politseile teada anda

„Politsei reageerib kõigile säärastele teadetele ning kindlasti palume kannatanutel või pealtnägijatel nendest juhtumitest esimesel võimalusel meid teavitada,” lisas Bärenson. „Kuid ennekõike kutsume üles kõiki inimesi olema mõistvad ja rahumeelsed. Ühegi inimese või tema vara ründamine ei ole aktsepteeritav mistahes põhjusel.”

Eile kirjutas Delfi Mustamäel aset leidnud juhtumist, kus visati piraka kiviga sisse aken, millele oli kinnitatud suur Ukraina lipp. Täna tuli päevavalgele Lääne-Tallinna keskhaiglas aset leidnud kolleegide vaheline kähmlus, kus üks arst ründas arsti, kes oli täis sodinud Ukrainat toetavad sümbolid.

Jaga
Kommentaarid