Ukraina kaitseministeeriumi teatel on okupantidest vabastatud kogu Kiievi oblast. Samas avaneb Vene vägede käes olnud linnades õõvastav pilt - Butša tänavatel lamasid kümned tsiviilisikute surnukehad ja linnapea sõnul on massihaudadesse sängitatud juba ligi 300 inimest.

Endiselt on piiramisrõngas Aasovi mere äärne Mariupol. Linnas on lõksus 160 000 inimest, kellel on puudu toidust, joogist, meditsiinitarvetest ja elektrist. Mariupoli linnavolikogu teatel on Venemaa rünnakutes hukkunud juba üles 5000 linnaelaniku.

Reedel kavatses Punane Rist linna saata 54 bussi ja suure hulga autosid, et evakueerida tuhandeid linnaelanikke. Evakuatsioon jäi aga ära, kuna organisatsioon ei saanud kinnitust, et seda saaks läbi viia turvaliselt. Laupäeval startis Zaporižžjast Mariupoli suunas uus Punase Risti missioon, ent linna jõuab see parimal juhul alles pühapäeval.

Pühapäeva hommikul tabas Lõuna-Ukraina sadamalinna Odessat mitu raketitabamust. Sealjuures sai pihta kütusehoidla. Suurbritannia valitsuses arutati Ukrainale laevavastaste rakettide saatmist, millega oleks võimalik tagasi lüüa Venemaa võimalik meredessant Odessale.

Kaart: Mart Nigola

Blogi avanemine võib võtta aega.
Jaga
Kommentaarid