„Lähtudes vastastikkuse põhimõttest, teatati nelja Leedu saatkonna töötaja, kolme Läti saatkonna töötaja ning samuti kolme Eesti saatkonna ja Eesti peakonsulaadi Peterburis Pihkva kantselei esindaja akrediteeringu lõpetamisest,” teatas Venemaa välisministeerium RIA Novostile.

Moskva väljendas välisministeeriumi kutsutud Balti riikide suursaadikutele „otsustavat protesti seoses mitte millegagi põhjendatud tegevusega”.

Venemaa välisministeerium kutsus välja kolme Balti riigi suursaadikud seoses otsusega saata vastastikkuse põhimõtte alusel välja nende diplomaate, teatas RIA Novosti varem oma „allikale” viidates.

„Kella 12-ks on välisministeeriumi kutsutud kolm Balti suursaadikut seoses Venemaa otsusega, mis põhineb vastastikkuse põhimõttel, nende diplomaatide väljasaatmise kohta,” ütles allikas.

18. märtsil saatsid Läti ja Eesti mõlemad välja kolm Vene saatkonna töötajat ning Leedu neli. Teatati, et nende tegevus oli vastuolus diplomaadi staatusega ning nad õõnestasid asukohariikide julgeolekut.

Jaga
Kommentaarid