Teadete kohaselt on Abramovitš lennanud Istanbuli, Moskva ja Kiievi vahet, et anda edasi sõnumeid Putini ja Zelenskõi vahel.

Abramovitš on püüdnud päästa oma mainet pärast seda, kui sattus oma lähedaste suhete pärast Putiniga Suurbritannia ja Euroopa Liidu sanktsioonide alla.

Väidetavalt on Zelenskõi palunud USA presidendil Joe Bidenil mitte kehtestada Abramovitši vastu meetmeid tema osalemise tõttu läbirääkimiste protsessis.

Abramovitš lahkus eelmisel kolmapäeval eralennukil Hawker 800XP Istanbuli Atatürki lennuväljalt ja lendas üle Musta mere. Lennuk kadus jälgijate silmist Mineralnõje Vodõ lähedal ja ilmus hiljem välja Moskva Vnukovo lennuväljalt lahkudes, et lennata tagasi Istanbuli.

Oligarh oli lennanud kohtuma Putiniga ja andnud viimasele üle Zelenskõi käsitsi kirjutatud Ukraina rahutingimused.

The Timesi andmetel ütles Putin Abramovitšile: „Ütle talle, et ma peksan nad puruks.”

Abramovitš võttis Istanbulis ühendust Ukraina poliitiku Rustem Umeroviga, kes on teadete kohaselt Kiievi läbirääkija. Kohtuti Istanbuli viie tärni hotellis. Koha oli organiseerinud Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani pressiesindaja İbrahim Kalın.

Kalın ütles nädalavahetusel Türgi ajalehele Hürriyet, et NATO, demilitariseerimise ja vene keele kaitstud staatuse osas ollakse kokkuleppele lähedal, aga on erimeelsusi Krimmi ja Donbassi tuleviku üle.

Kalın rääkis ideest, et Krimm ja Donbass jääksid Venemaa kätte pikaajalisele rendile, nagu oli Hongkong Suubritannia käes aastatel 1898-1997.

Putin on väidetavalt seda ideed kaalunud, aga tema raev sõjaväe ebaõnnestumise üle ja vihkamine Zelenskõi vastu hoiavad teda tagasi.

Abramovitš ja Umerov on teadete kohaselt külastanud Kiievis ka Zelenskõid.

Putini väidetavatele sõnadele reageeris Ukraina televisioonis Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba, kes ütles, et „tegelikult omab väga väikest tähtsust see, mida arvab president Putin praegu selle kohta, keda ta „puruks peksab”", vahendab UNIAN.

„Ma saan aru, et ta kavatses sõna otseses mõttes mõne päevaga vallutada Kiievi ja Ukraina võtmetähtsusega linnad. Ma arvan, et siis ta istus ja mõtles omaette: „Ma peksan nad väga kiiresti puruks.” Aga sellest ei tulnud midagi välja ... Ta võib koostada seal mingeid plaane, aga meil on oma plaanid. Need on plaanid võiduks ja meie territooriumide vabastamiseks,” ütles Kuleba.

Jaga
Kommentaarid