"Me oleme näinud juba pikalt nakatumise langustrendi ja väga kiiret haiglaravi koormuse vähenemist. Nüüd on selge, et märtsi keskel tehtud olulised leevendused, ei ole kaasa toonud viiruse tõusu," ütles Kiik.

Kiige sõnul on teadusnõukoda viidanud, et kui jõuame kollase ohustsenaariumini, võiks kohustuse soovitusega asendada. "Vaadates nakatumise numbreid, siis oleme jõudnud kollasele riskitasemele. Läheneme sellele ka haiglaravi vaates," märkis Kiik.

Tema sõnul oleks rahvarohketes kohtades, nt ühistranspordis, endiselt mõistlik maski kanda. "Nagu teiste hügieeninõuetega ei ole mõtet neid valitsuse tasemel korraldusega jõustada," ütles Kiik. Tema sõnul ei ole välistatud see, et asutused kehtestaksid iseseisvalt maksikandmise kohustust. "Alati on õigusi erinevatel asutustel, näiteks lennujaamal, kehtestada täiendavaid reegleid, aga siseriiklikult on mõistlik minna üle soovitusele ja seda teha üle välja," ütles Kiik.

Kiige sõnul oodatakse ettepanekule ka teadusnõukoja hinnangut. Kiik teeb valitsusele vastava ettepaneku neljapäeval kabinetiistungil ning reedest peaks kohustus kaduma.

Jaga
Kommentaarid