Kanna spetsiaalseid sinise valguse prille

Üks lihtsaim lahendus on sinise valguse prillid. Sinise valguse prillid on spetsiaalselt loodud arvuti taga töötamiseks, teleri vaatamiseks jms tegevusteks, kus puutume kokku sinise valgusega. Sinise valguse prillid sobivad kõigile, ka neile, kelle silmanägemine on täiesti korras, sest need prillid kaitsevad sinu silmi sinise valguse eest ega muuda nägemisteravust. Kõik inimesed, kellel on juba prillid, saavad lasta enda prilliklaasidele vastava kaitse peale panna. Kõik teised saavad soetada endale sinise valguse prillid ja hoida oma silmi kahjustumise eest.

Miks see on aga vajalik? Esiteks arvatakse, et sinine valgus kahjustab meie silmi ja nägemist. Teiseks võivad üleliigsest sinisest valgusest tekkida ka unehäired, sest teatakse, et see võib pärssida melatoniini tootmist. Tavapäraseks võib saada peavalu ja silmade väsimus või ärritus.

Muuda seadme nurka

Kõige rohkem sinist valgust jõuab meie silmadesse, kui seade on asetatud otse meie poole. Kui muudad selle nurka, asetades selle umbes 30-kraadise nurga alla, vähendad sinise valguse hulka, mis jõuab sinu silmadesse. Seda on paraku võimalik teha vaid telefoni, tahvelarvuti või mõne teise väiksema seadmega.

Ekraanifilter kaitseb silmi

Nii nagu sinise valguse prillid, kaitseb ka spetsiaalne ekraanifilter sinu silmi üleliigse sinise valguse eest. Sul on võimalik see spetsiaalne ekraan soetada iga seadme jaoks, nii arvutile, telefonile kui ka tahvelarvutile. Selline ekraanifilter on eriti vajalik laste jaoks: pane see kõikide laste kasutusel olevate seadmete peale, et vähendada nende silmade kahjustust.

Vähenda ekraaniaega

Seda on lihtne öelda, aga tihti raske teha. Kindlasti ei ole võimalik oma ekraaniaega vähendada töö arvelt, mida tuleb teha, seega pööra enam tähelepanu oma silmade tervisele ja tee lühikesi ekraanivabasid pause. Nende pauside ajal võiks teha silmadele harjutusi, mis parandavad nende tervist.

Kui tööga seonduvat ekraaniaega ei ole niivõrd lihtne vähendada, siis tee seda oma vaba aja arvelt. Alusta väikeste sammudega ja vaata näiteks üks osa vähem Netflixi seriaale või tee endale Netflixi-vabad päevad. Versioone, kuidas enda ekraaniaega vähendada, on mitmeid. Leia just selline lahendus, mis sinu jaoks kõige paremini töötab.

Sinine valgus on meie igapäevaelus paratamatu, kuid teades selle ohtlikkust, saame enda harjumusi muuta ja vähendada selle osakaalu. Edu!

Jaga
Kommentaarid