Täna Delfiga rääkinud parlamendifraktsioonide esimeeste arvates tuleks 9. maiks registreeritud surematu polgu rongkäik Tallinna tänavatel tänavu keelata. Üldjuhul möödub see marss nii Nõukogude Liidu sümboolika kui ka Georgi lintide ja Venemaa lippude lehvimise saatel.

Justiitsministeerium valmistabki juba ette eelnõud, mis reguleeriks laiemalt vaenulike sümbolite kasutamist avalikus ruumis, olgu tegemist haakristi, viisnurga, Georgi lindi või Z-tähe sõjasümboliga.

Teadaolevalt saab eelnõu sõnastus olema laiem ega puuduta konkreetsete märkide või lintide üleüldist keelamist, vaid üksnes juhul, kui neid kasutatakse sõja õhutamiseks või muudel vaenulikel eesmärkidel. See tekitab aga küsimuse, kuidas hakkaks politsei otsustama, millisel juhul kasutatakse sümboleid viisil, mis õigustavad või toetavad agressiooni?

Justiitsminister Maris Lauri sõnul püüavad nad eelnõuga kiiresti edasi liikuda, kuid lõpuks oleneb muudatuste tegemise kiirus riigikogust. Uurisime täna sinna kuuluvatelt erakondadelt, mida nad kavandatavast eelnõust arvavad ning kas ja millisel kujul tuleks see vastu võtta.

Jaga
Kommentaarid