„Kõige keerulisem on olukord Saaremaal (elektrita 3865 klienti), Lääne-Virumaal (elektrita 2136 klienti) ja Pärnumaal (elektrita 1420 klienti). Teistes maakondades on elektrita klientide arv alla tuhande ja on lootus öö jooksul enamus rikkeid lahendada. Keerulistes piirkondades võib likvideerimisega minna esmaspäevani“, kommenteeris Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

„Hetkel töötab üle Eesti 33 rikkebrigaadi. Keeruliseks teeb olukorra asjaolu, et torm ei ole lokaalne vaid puudutab tervet Eestit, mis tähendab, et lõik brigaadid on oma piirkondades rakkes. Elektrilevi meeskonnad jätkavad tööga ning loodetavasti hakkab ka tuul vaibuma ja saame ohutumalt rikkeid likvideerida. Homme lubatakse tuulevaikset ilma, tänu millele on rikkekohtade tuvastamiseks võimalik kasutusele võtta droonid, “ lisas Puusepp.

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu https://www.elektrilevi.ee/maru. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt: https://www.elektrilevi.ee/katkestused/katkestuste-kaart