Venemaa jätkab Ukraina suuremate linnade pommitamist ja lahingud käivad jätkuvalt ka Kiievi külje all. Eesmärgiks on võetud vallutada vaid veidi enam kui kümne kilomeetri kaugusel Valgevene piirist asuv Slavutõtši linn . Slavutõtsi üle tahetakse kontrolli saavutada, et ümber piirata sealt 40 kilomeetri kaugusel asuv Tšernihiv.

Reedel ja laupäeval viibis Poolas USA president Joe Biden. Laupäeva õhtul pidas ta Varssavisse kogunenud tuhandetele inimestele kõne, kus kirjeldas, et Ukraina on hetkel võitlemas kogu vaba maailma eest, ning tõdes, et Putin ei tohi jääda võimule.

Venemaa teatas reedel, et Vene vägede peamiseks eesmärgiks on nüüd Ida-ukrainas asuva Donbassi regiooni "täielik vabastamine". Samas jätkus linnade pommitamine Lõuna -ja Lääne-Ukrainas ning laupäeva pärastlõunal tabasid raketilöögid Lääne-Ukrainas asuvat Lvivi.

Ukraina asepeaminister Irõna Vereštšuk väitis pühapäeval, et Venemaa on Mariupolist 40 000 ukrainlast jõuga teadmata asukohta deporteerinud. Mariupoli linnapea Vadim Boitšenko teatas, et Vene väed on linnast Venemaale viinud ligi 20-30 000 linnaelanikku. Sealjuures on teateid, et venelased on Donetski oblastis kogunud kokku vanemateta lapsi, kes seejärel Venemaale deporteeritud. Mariupoli linnavõimud teatasid laupäeval, et Vene väed on blokeerinud busse, millega üritati linnaelanike Ukraina kontrolli all olevale territooriumile evakueerida. Inimesi sunnitakse hoopis bussidele, mis sõidavad Venemaale.

Blogi avanemine võib võtta aega.


Jaga
Kommentaarid