Soome peaminister Sanna Marin ütles neljapäeva õhtul EL-i tippkohtumisel Brüsselis, et Venemaa käitub soovi korral halastamatult, vahendab Helsingin Sanomat.

"Jah, peaksime olema mures," vastas Marin küsimusele, kas Venemaa on ohuks ka Soome riigile.

Marini sõnul on Venemaa oma tegudega näidanud, et on kõigeks võimeline. "See (Venemaa tegevus - toim) ei vasta ühelegi rahvusvahelisele reeglile, millele nad on varem alla kirjutanud. Venemaalt võib kõike oodata. Peame pidama arutelu selle üle, kuidas me sellele reageeriksime,” ütles Soome peaminister.

Marini sõnul on Soome ohuks mitmeti valmistunud. „Esitame parlamendile välis- ja julgeolekukeskkonna muutust kirjeldava raporti, mis kirjeldab ka näiteks valmisolekut küber- ja hübriidohtudeks,” lisas Marin.

Yle kirjutas varem, et peaminister Sanna Marini sõnul arutab Euroopa Ülemkogu lisaks sanktsioonidele ka toetust Ukrainale.

Soome saadab tema kinnitusel Ukrainale täiendavat sõjalist abi. "See puudutab ka relvaabi," ütles Marin, nõustumata siiski täiendavalt kommenteerima. "On põhjus, miks kõiki võimalikke detaile ei avata. Küsimus on ka saadetiste sihtkohta jõudmises."

Soome peaminister lisas, et riik peab valmistuma Ukrainat toetama seni, kuni sõda kestab.

Jaga
Kommentaarid