„Just nii. Meie omad võtsid nad piiramisrõngasse. Nad on nüüd meie jõudude operatiivses piiramisrõngas. Ootame häid uudiseid. See, mida me võime täna oodata, on kas nende kotis olevate grupeeringute likvideerimine või vangi võtmine,” ütles Ukraina rahvuskaardi kiirreageerimisbrigaadi pressiohvitser Harõton Starskõi.

Ukraina asepeaministri Irõna Vereštšuki sõnul võtsid Vene sõjaväelased Mariupoli inimesi evakueerima sõitnud 11 bussijuhti ja neli päästetöötajat pantvangi.

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kinnitusel on Venemaa intensiivse pommitamise all olevasse sadamalinna Mariupolisse jäänud umbes 100 000 inimest.

President lisas, et püüdlused sealsete tsiviilisikute päästmiseks humanitaarkoridoride kaudu on katkenud Venemaa "pommirünnakute või tahtliku terrori tõttu". Venemaa võttis teisipäeval kinni ühe humanitaarabi kolonni, lisas Zelenskõi.

Venemaa võib kasutada tuumarelvi, kui on oht riigi olemasolule, ütles Vene Föderatsiooni presidendi pressisekretär Dmitri Peskov eile hilisõhtul intervjuus CNNile.

Kaart: Mart Nigola

Palume blogi laadimisel hetke kannatust.
Jaga
Kommentaarid