"Otsustasin 2023. aasta riigikogu valimistel mitte kandideerida eelmisel aastal. Tänaseks seitse aastat tööd riigikogus on olnud põnev ja väljakutseid pakkuv aeg, kuid ettevõtlus tõmbab mind mõlemast kuuehõlmast tagasi. Riigikokku ma järgmisel aastal ei kandideeri ning astun välja erakonnast ja lahkun ka fraktsioonist, et olla vaba ja sõltumatu," teatas ta Facebookis.

"Plaanin riigikogus töötada kuni oma mandaadi lõpuni järgmisel kevadel. Kõigil olulistel hääletustel toetan Keskerakonda, kui fraktsioon seda vajalikuks peab. Mul ei ole negatiivseid tunded ei oma erakonna ega erakonnakaaslaste suhtes ning usun, et sõprus ja koostöötahe jätkuvad ka peale minu lahkumist päevapoliitikast," lisas ta.

"Ettevõtlus on mind toitnud ja katnud enne poliitikuelu ning küllap teeb seda ka edaspidi. Mul on mitmeid ideid, mida tahan ellu viia. Usun, et need, kellel on tahet ja pealehakkamist, võivad kogeda edu mitmel rindel. Mind rõõmustavad siiani inimesed, keda sain sõidutada, ning olen tänulik nende siiraste emotsioonide eest, mida minu mängurõõmuga tehtud taksotöö neile pakkus."

Ta lisas, et mõneti kurvastas teda avalikult peale surutud arvamus, et tipp-poliitikud peaksid olema justkui igavad ja saamatud, nad ei tohi ette võtta midagi, milles on elurõõmu ja elutahet. "Minus on lähedaste hinnangul mõlemat ning ma ei ole suutnud ega taha loobuda kummastki. Ma olen tahtnud luua enda ümber maailma, mitte lasta maailmal luua ennast," rääkis ta.

"Poliitik peab tegema otsuseid lähtuvalt sellest, mis on populaarne, vähemalt pealtnäha omakasupüüdmatu, mis paistab ilus. Needki ei ole halvad lähtealused, osaliselt on nad vajalikud ka ettevõtluses, kuid pole seal sugugi esmatähtsad."

Võtab kuluhüvitistest viimast

Detsembris hakati meedias kajastama, kuidas Repinski teenib rahvasaadiku ameti kõrvalt raha Bolti taksojuhina. Juhtus sedagi, et ta sõidutas kundesid istungi ajal. Riigikogus töötamine on ju ikkagi täiskohaga töö. Kas seal vastuolu ei ole? "Riigikogu liikme tööaeg on 24/7. Oleme kogu aeg riigikogu liikmed ja suhtleme inimestega," rääkis Repinski toona Delfile.

Riigikogu liikmena teenib ta igakuiselt 4399,43 eurot. 1. aprillist tõuseb palk 4746 euro peale.

Küsimusi on tekitanud Repinski priiskamine kuluhüvitistega. Ekspress kajastas märtsi keskel, et rahvasaadik suudab painutada füüsikaseadusi. Või paneb ta riigi rahaga ostetud kütust kõrvale?

Eelmise aasta juulist detsembrini on Repinski viiel korral tankinud rohkem kütust, kui seda mahuks nii Škoda kui ka "vanemat sorti RAV4" paaki. Juulis ostis ta näiteks kord 67 liitrit diislikütust, siis 69 liitrit. Septembris korra ka 71 liitrit. Vähe sellest, juuli lõpus ostis ta korraga 96 liitrit diislikütust.

Lisaks selgus, et kuigi Repinskil on kodu Viimsis, üürib ta maksumaksja kulul 53-ruutmeetrist Lasnamäe paneelmaja korterit. Kui Ekspress uurimas käis, vastas hoopis võõras mees, kes ütles, et tegu tema aadressiga ning Repinski näol on tegu õemehega.

Repinskilt muud tema korteri kohta vastuseks ei kuulnud, kui: "Ma ei soovi seda teemat kommenteerida, aitäh!"

Pikemalt jagas Repinski oma sihtide kohta jaanuaris mõtteid EPLile. "Tõepoolest, enamik Eesti inimesi ei saa riigikogulase palka. Aga see ei tähenda, et mina ei peaks saama. Mina soovin investeerida, saavutada finantsvabadust, elada hästi. Mulle meeldib reisida. Et seda endale lubada, otsin eri võimalusi. Riigikogu liikme töö annab stabiilse sissetuleku ja sotsiaalsed garantiid," selgitas ta.