"Mina ja tema (Putin -toim) pole kohtunud mitte ainult riigipeadena, vaid meil on sõbrasuhted," ütles Lukašenka intervjuus telekanalile TBS. "Olen kursis kõigi tema tegemistega, nii riiklike kui ka isiklike asjadega."

Tema sõnul eksivad need, kes arvavad, et 69-aastane Putin ei ole enam täie mõistuse juures.

"Putin on täiesti vormis, ta on paremas vormis kui kunagi varem... See tähendab – täie mõistuse juures, terve inimene, füüsiliselt terve – ta on sportlane," jutustas Lukašenka. "Nagu siin öeldakse – ta külmetab kõigil meie matustel."

Lukašenka kurtis ka Nõukogude Liidu lagunemise üle, sekundeerides Putinile, kes sissetungi eel väitis, et Ukraina ei ole riik, vaid kunstlik konstruktsioon ning Venemaa ajaloo ja kultuuri "võõrandamatu osa".

"Nõukogude Liidu kokkuvarisemine on tragöödia," nentis Lukašenka. "Kui Nõukogude Liit oleks tänaseni säilinud, oleksime saanud vältida igasuguseid konflikte maailmas..."

"Nõukogude Liidu olemasolu ajal oli maailm multipolaarne ja üks poolus tasakaalustas teist," rääkis ta. "Täna maailmas toimuva põhjuseks on unipolaarsus – meie planeedi monopoliseerimine Ameerika Ühendriikide poolt."

Venemaa on kasutanud Valgevene territooriumi Ukraina ründamiseks alates sõja algusest.

Jaga
Kommentaarid