„Filmihäkil osalemiseks palume Eesti noortel leida oma kodukanti saabunud Ukraina eakaaslaseid ning filmida üles nende lugu,” ütleb dokumentalist Aljona Suržikova. „Parimad lühifilmid võidavad auhinna, aga auhinnast tähtsam on rääkida sõjapõgenike lugusid noortele arusaadavas keeles.”

Filmihäkil on oodatud osalema ka Ukraina noored sõjapõgenikud ise. Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Vivian Loonela sõnul aitab filmivõistlus neil loodetavast Eesti eakaaslaste seas sõpru leida. „Euroopa Liit on selles sõjas igati Ukraina poolel, sest Ukraina kaitseb nii oma riigi iseseisvust kui ka euroopalikke väärtusi. Nüüd saame siin Eestis olla toeks sõjaõuduste eest põgenenuile,“ lisas Loonela.

Filmihäkile oodatakse lühifilme pikkusega 1-5 minutit, mille on teinud 14-22 aastased üksikautorid või filmitiimid.

Võistlusel osalemiseks palume filmitegijatel end registreerida siin või Instagramis ja Facebookis @filmihakk Samast leiate täiendava info filmihäkil osalemise tingimuste kohta ning saate sinna jätta oma küsimusi ukraina, eesti kui vene keeles.

25. märtsil ja 1. aprillil kl 16.30 toimuvates kakskeelsetes vebinarides nõustavad režissöör Aljona Suržikova ja operaator Ivan Panasjuk, kuidas lugusid filmikeeles jutustada ning oma tehnilisi oskusi täiendada. Õpitoad on järelvaadatavad Facebookis ja Euroopa Komisjoni esinduse kodulehel.

Lühifilmide konkursile esitamise tähtaeg on 8. aprill, filme võib teha nii eesti, vene, ukraina kui inglise keeles.

Filmihäki peaauhindadena on Telia välja pannud 500 eurot maksva uuskasutuses iPhone X-i ning Delfi poolt 500 eurot. Osalejaid ootab ohtralt väiksemaid auhindu ning kõiki filme tutvustab oma lugejatele Delfi.

Filmihäkki korraldab Euroopa Komisjoni Eesti esindus, toetavad Telia ning Delfi. Filmihäki viivad läbi ajakirjanikud Maris Hellrand ja Hannes Rumm, režissöör Aljona Suržikova, operaator Ivan Panasjuk ning blogger Artjom Dmitrijev.

Vaata pressiteatele lisatud Aljona Suržikova kutset filmivõistlusel osalemiseks eesti, vene ja ukraina keeles. Palun levita kutseid ühismeedias!