Tallinna abilinnapea Madle Lippuse sõnul oleks Ukraina väljaku loomine kõnekas toetusavaldus ning linnale on laekunud selle tegemiseks ka ettepanekuid. "Peame praegu toetama Ukrainat kõigil võimalikel viisidel ning ka sümboolne toetus on hetkel väga oluline," ütles Lippus.

Praegu on Lippuse sõnul laual kolm varianti - Kaarli puiestee nimetu haljasala, superministeeriumi esine Uue Maailma haljak ja välisministeeriumi taga asuv Lembitu park.

Lippus ütles, et veel ei ole kindel, milline neist paikadest uue nime saab, sest lõpliku otsuse langetab linnavalitsus, kes võib ka ise kohti välja pakkuda. "Sobivat asukohta kaaludes oli oluline väärikas asukoht kesklinnas, millel oleks ka sümboolne tähendus. Kaarli puiestee haljaku lähedusse jäävad Vabamu ja vabaduse kell. Uue Maailma haljak ning Lembitu park asuvad mõlemad alal, mille ajalooline hoonestus hävis II maailmasõja ajal toimunud pommitamiste käigus, sümboolsust lisab ka ministeeriumihoonete vahetu lähedus," selgitas Lippus nimekomisjonis toimunud arutelude tagamaid.

Millal uue nime saav paik selgub? " "Sõltub - juhul kui valitakse nimeta paik, siis läheb kiiremini, kui muudetakse olemasolevat nime, siis nõuab see rohkemat asjaajamist," ütles Lippus ning lisas, et täpset aega veel kinnitada ei saa.

"Kuna olukord on praegu erandlik, siis kindlasti liigume sellega edasi võimalikult kiiresti."

Jaga
Kommentaarid