Täna, 18. märtsi hommikul kõlas Lääne-Ukrainas Lvivis mitu plahvatust. Linnapea Andri Sadovõi teatas, et raketid lendasid lennuvälja piirkonda.

Hiljem täpsustas Sadovõi, et mitu raketti tabas lennukiremonditehast, mille hooned hävisid. Oblasti sõjaadministratsiooni juhi Maksõm Kozõtskõi sõnul sai üks inimene vigastada.

18. märtsi hommikuse seisuga sõjaolukorras möödunud ööpäeva jooksul olulisi muutusi toimunud ei ole. Ukraina relvajõud jätkasid purustavate löökide andmist vaenlase väegrupeeringutele, mis püüavad ende kindlustada ja hoida hõivatud kaitsejooni, teatas Ukraina relvajõudude kindrastaap.

„Seoses sellega, et okupandid on oluliselt ammendanud inimressursid (pöördumatud ja sanitaarkaotused, mille on tekitanud Ukraina relavajõud, enesevigastamise juhtumid eesmärgiga lahingutes osalemisest kõrvale hoida ning psühholoogilised kaotused) on Vene Föderatsiooni relvajõudude väejuhatus sunnitud isikkoosseisu komplekteerimisel kasutusele võtma äärmuslikud meetmed. Viiakse läbi varjatud mobilisatsiooni, meelitatakse niinimetatud „vabatahtlikke”, ajateenijaid ja kursante ning Süüria Araabia Vabariigi palgasõdureid,” teatas Ukraina kindralstaap.

Mariupoli draamateatri pommivarjendisse jäi pärast vaenlase õhulööki vähemalt 1300 inimest, kirjutas Ukraina ülemraada liige Sergi Taruta Facebookis.

Jaga
Kommentaarid