Arestovõtš tuletas meelde juhtumit Tšernigivis, kui okupandid tulistasid leivajärjekorras seisnud inimesi. „Tšernigiv on üks neist linnadest, mis on pideva tule all tsiviilobjektide pihta. ... Aga on märksa kahetsusväärsemaid juhtumeid,” ütles Arestovõtš, vahendab UNIAN

Arestovõtši sõnul alustas neli päeva tagasi mitu peret sõitu Balaklija-Izjumi suunas, aga okupandid peatasid nad, uurisid läbi auto ja vaatasid sisse ning veendusid, et seal on lapsed, sealhulgas koolieelikud. „Soovisid head teed ja tulistasid selga. Üks neist autodest jäi terveks, teise saatus ei ole teada, kolmandas lasti kõik maha koos lastega,” rääkis Arestovõtš.

Arestovõtš märkis, et sellised juhtumid ei ole harvad. „Rohkearvulised on linnades Kiievi ümber vägistamise ja kohaliku elanikkonna massilise mahalaskmise juhtumid... Varem olid üksikud juhtumid, aga nüüd täheldatakse süstemaatilist vägivalla kasutamist,” rõhutas Arestovõtš.

Arestovõtš teatas, et Vene armee võtab appi elanikkonna massilise hävitamise ja ÜRO kohtu eilne otsus näitas seda.

„See on Venemaa Ukraina-vastase genotsiidi juurdlus... Teisiti kvalifitseerida ei saa. Selliseid juhtumeid on üle saja: elanikkonna massilised mahalaskmised, röövimised, väga palju vägistamisjuhtumeid... Kaadrisse satub, nagu Tšernigivis, võib-olla üks 300 sellisest juhtumist,” ütles Arestovõtš.

Jaga
Kommentaarid