„Nad ei tõmba vägesid tagasi, aga neil oli kuus operatsioonisuunda ja nüüd on ainult kolm. See näitab, et nad on oma jõu ära kulutanud... Nad on kokku kasutanud 97 pataljoni taktikalist gruppi, see tähendab üle 130 000 inimest lahingukoosseisust ja kokku 200 000. Neist 15 000 on täielikult hävitatud ja 18 000 on võitlusvõimetud. Kuskil 60 000 on seotud lahingutega,” rääkis Arestovõtš.

Ukraina ülemraada liige Serhi Taruta teatas, et eile Vene õhulöögis hävinud Mariupoli draamateatri varjendis olnud inimesed jäid ellu. „Pärast öö läbi kestnud kohutavat teadmatust saabusid sõja 22. päeva hommikul lõpuks Mariupolist head uudised! Pommivarjend pidas vastu. Rususid on hakatud koristama, inimesed väljuvad elusana!” teatas Taruta.

Teise ülemraada liikme Olga Stefanõšõna sõnul on päästetud 130 inimest.

Neljapäeva pärastlõunal helistas Vladimir Putin Türgi presidendile Tayyip Erdoğanile ja nad pidasid pooletunnise telefonivestluse. Putin avaldas Erdoğanile oma sõja lõpetamise nõudmised, neist tõsiseim oli nõudmine Krimmi ja Donbassi staatuse määramiseks, lisaks tahab Venemaa muidugi keelata Ukrainal NATOsse astumise jmt. Zelenskõi on varem öelnud, et ei kavatse taganeda sellest, et Ukraina peab jääma piiridesse, mis 1991. aastal paika pandi, ehk Krimmi ega Donbassi Venemaale ei loovutata.

Samal ajal näeb Venemaa vaeva, et leevendada sanktsioonide mõju oma rahvale. Valitsus annab laene, püüab pakkuda ettevõtlustoetusi töötuks jäänutele ja muud taolist. Kaubanduse aseministri tasemel tuleb tegelda hügieenivahendite nappusega ja lisaks on riigist otsa saanud kassalint, millele tšekke trükkida.

Jälgi otseblogi.

Blogi avamine võib võtta aega.


Jaga
Kommentaarid