Eile sai teatavaks, et kanalist NTV lahkusid saate „Segodnja” juht Lilija Gildejeva, kes oli NTV-s töötanud 2006. aastast, ja Vadim Glusker. Gildejeva lahkus ühtlasi ka Venemaalt. Pervõi Kanalist lahkus ajakirjanik Žanna Agalakova. Kinnitamata andmeid on ka teiste ajakirjanike töölt lahkumise kohta.

Dokumentalist Roman Super kirjutas oma Telegrami kanalis, et pärast Ovsjannikova eilset esinemist on kanalis kohutav segadus ja kõiki tööle tulevaid töötajaid kontrollitakse hoolikalt.

„Tuttav VGTRK (Ülevenemaaline Riiklik Televisiooni- ja Raadiokompanii – toim) töötaja rääkis, et inimesed lahkuvad „Vestist” (VGTRK uudistesaade – toim) massiliselt töölt,” rääkis Super teises kanalis. „Lahkus „Putini osakonna” produtsent, lahkus „Vesti nedeli” üks pikaaegsemaid produtsente, lahkus igapäevase saate režissöör Gleb (lahkus töölt otsesaate ajal). Meeleolu on enamikul alles jäänud töötajatel sant: „Kui poleks laene, läheksime ära.” Täna lahkus „Putini osakonna” juht (umbes 15 aastat postil) Julia Vorobjova. Just praegu räägitakse toimetuses töötajatele, et VGTRK-st lahkub ka telesaatejuht Sergei Briljov (Suurbritannia kodanik).

„Ma arvan, et Euroopa elamislubade omanike järel lahkuvad Ostankinost üldse kõik inimnäoga inimesed. Ja lugusid televisioonile hakkavad tegema sõjaväe brutaalid,” lisas Super.

Varem andis Instagramis enda televisioonist lahkumisest mõista Dmitri Nagijev: „Nägemiseni. Me kohtume kindlasti. Ma armastan teid hoolimata kaotatud lootuste kibedast maitsest. Nagu ütles mu vanaisa enne armulauda: „Millega mina vana siis hakkama sain?”” Nagijevi postituse taustal kõlab sõjavastaste vaadete eest Venemaal esinemiskeelu saanud Boriss Grebenštšikovi laul.

Jaga
Kommentaarid