Vene Föderatsiooni okupandid peavad võitlust oma sõjakuritegude objektiivse kajastamisega Ukrainas – tapavad ja tulistavad ajakirjanikke. Rašistlike võitlejate käe läbi on kannatada saanud juba vähemalt 35 ajakirjanikku. Kolm on tapetud,” kirjutas Denissova, vahendab UNIAN.

Ajakirjanik Viktor Dudar hukkus lahingutegevuse ajal Mõkolajivi juures, teleoperaator Jevgen Sakun raketitules Kiievis ning USA videoajakirjanik ja dokumentalist Brent Renaud tapeti kontrollpunktis Irpinis.

Paljud ajakirjanikud on saanud haavata vaenlase sihitud tules.

Näiteks tulistati Denissova sõnul Šveitsi ajakirjaniku Guillaume Briquet' soomustatud autot kirjaga „Press” teel Mõkolajivi suunas. Briquet sai haavata.

Tšehhi väljaande Voxpot kaks ajakirjanikku Majda Slámová ja Vojtěch Boháč sattusid Vene vägede tule alla ning Taani ajalehe Ekstra Bladet korrespondendid Stefan Weichert ja Emil Filtenborg Mikkelsen said kuulihaavu.

„Vene väed ründasid Briti Sky Newsi televisioonigruppi – peakorrespondent Ramsay ja tema neli kolleegi naasid Kiievisse, kui sattusid varitsusele. Kuul tabas Ramsayt selga, operaator Richie Mockleri, keda tulistati kaks korda, päästis kuulivest,” rääkis Denissova.

Denissova sõnul on sihitud tule all ka Ukraina televisiooniinfrastruktuuri objektid: vaenlane on üritanud hävitada Kiievi, Lutski ja Rivne teletorne ning hõivanud ajutiselt okupeeritud linnade teletornid ja televisioonistuudiod.

„Okupantide tegevus on suunatud rašistliku propaganda ja ideoloogia pealesurumisele ning kõigi teiste informatsiooniressursside mahasurumisele,” rõhutas Denissova.

Jaga
Kommentaarid