Saatejuht Jekaterina Andrejeva rääkis parasjagu peaminister Mihhail Mišustini plaanidest, kuidas leevendada sanktsioonide mõju, kui eetris hakkasid kõlama jooksusammud. Diktori selja taha ilmus noor naisterahvas, plakat käes. Plakatile oli inglise keeli kirjutatud "No War", lisaks venekeelne selgitus "Ei sõjale. Lõpetage sõda, ärge uskuge propagandat, nad siin valetavad teile. Venelased on sõja vastu". Oma põhisõnumi kandis julge naine ette ka suuliselt, hüüdes vene keeles: "Ei sõjale! Lõpetage sõda!"

Juhtumit on kinnitanud Venemaa ametlik kanal TASS, mis teatas, et telekanal uurib, kuidas ometi pääses meeleavaldaja eetrisse.

Praeguseks on selge, et eetrisse jooksis Esimese Kanali toimetaja Marina Ovsjannikova. Sellest teatas tema esindaja Pavel Tšikov, kes hakkab teda kohtus kaitsma Vene relvajõudude diskrediteerimise süüdistuse eest. Ovsjannikova on praeguseks juba politseijaoskonnas.

Oma teguviisi põhjendab ta Twitteris järgmiselt: "Ukrainas toimuv on kuritegu ja Venemaa on agressor. Vastutus selle agressiooni ees lasub ühel mehel: Vladimir Putinil. Mu isa on ukrainlane, ema on venelane, nad ei olnud kunagi vaenlased. See kaelakee näitab, et Venemaa peab lõpetama selle vennatapusõja. Kahjuks olen viimased aastad töötanud Esimeses Kanalis [Pervõi Kanal] ja teinud seal Kremli propagandat. Mul on selle pärast häbi, et ma lasin inimestel tele-eetris valetada ja lubasin Venemaa inimesi zombistada. Me ei öelnud midagi 2014. aastal, kui see kõik algas. Me ei protestinud, kui Kreml mürgitas Navalnõi. Me vaatasime vaikselt seda ebainimlikku režiimi. Nüüd on kogu maailm meist eemaldunud. Ka kümme järeltulevat generatsiooni ei pese meilt maha seda vennatapusõda."

Jaga
Kommentaarid