Ühendkuningriigi poolt ellu kutsutud ühendekspeditsiooniväe (Joint Expeditionary Force, JEF) eestvedamisel algatatakse arutelu selle üle, kuidas saada tõene info maailmas toimuva kohta Venemaa inimesteni.

"Kuidas valede seina murda, on päris keeruline lugu," nentis peaminister. Üks täna arutatavatest teemadest ongi rakkerühma loomine selle probleemi lahendamiseks. Sellesse oleks kaasatud ka tehnoloogiaettevõtted.

Üldisemalt peetakse vestlusi ka selle üle, kuidas Ukrainat täiendavalt aidata. Samuti arutatakse omavahelisi praktilisi koostöövõimalusi, sealhulgas sõjaväeõppuste korraldamist. Eesti on valmis pakkuma end õppuse toimumispaigaks.

Et JEFi riikde seas on lisaks põhjapoolsematele NATO-liitlastele ka Soome ja Rootsi, on oluliseks teemaks ka nende riikide võimalik liitumine alliansiga. "Soome lubab, et suudavad kuu ajaga arutelud ära pidada," märkis Kallas.

"Minu panus oleks, et kui üks ühineb, siis tuleb teine ka kaasa," lausus Kallas Rootsi kohta. "See on nende enda siseriiklik otsus, aga arvamusküsitlustes on toetus liitumisele väga kõrgeks muutunud," nentis ta.

Jaga
Kommentaarid