Margo Grosbergi sõnul on ukrainlased olnud päris edukad Vene vägede logistika hävitamises: nad on päris hästi suutnud kahjustada Venemaa Föderatsiooni relvajõude.

Üks järgmine taktikaline käik Vene vägede poolt võiks Grosbergi sõnul olla meredessant Odessale juhul, kui nad ei suuda maa pealt edu saavutada. „Aga selleks, et seda dessanti sinna panna, on vaja ära võtta Mõkolajiv, ja minna teisest küljest linnale peale,” rääkis Grosberg. „Dessanti ilma selleta Odessa alla maha panna on põhimõtteliselt enesetapulik operatsioon, sest nad ei suuda sellist kogust üksusi sinna paisata, mis võiks nädalaid või kuid vastu pidada.”

Kas Venemaal on plaan vallutatud aladega jõuda välja Transnistriani, ei oska Grosberg öelda. „Arvan, et nad sooviksid oma vallutusretkega välja jõuda kuni Poola piirini, aga milline see olema saab, on raske kommenteerida.”

Mida rohkem Vene väed hävitavad Ukraina tsiviiltaristut, seda kiiremini kulub ukrainlaste vaim ja võitlustahe, märkis Grosberg. „Aga siiamaani on nad väga tublilt kõigis neis linnades vastu pidanud.”

Delfi reporter küsis Grosbergilt, kui tõenäoliseks ta peab seda, et Venemaal võetakse riigi sees Putin võimult maha.

„Täna ei ole märke sellest, et see võiks juhtuda,” vastas Grosberg. „President Putin on ehitanud oma võimuloleku aastate jooksul üles sellise repressiivse seadusandluse ja sellise repressiivse masinavärgi, mis täiesti silma pilgutamata väga julmalt suudaks maha suruda ükskõik millise kodanikualgatuse. Seda, mis toimub Putini siseringis ja kas see võiks toimuda sealt, on äärmiselt raske hinnata, sest see sisering on hästi piiratud ja Putin ise viimasel ajal hoidub väga-väga eemale kõigest, kui vähegi võimalik. Ma pigem arvaks, et see (Putini võimult eemaldamine – toim) saab olema väga raske, kui üldse.”

Kas Putin kardab oma siseringi inimesi? „Ma ei ole kindel, kas ta just kardab, aga vaadates, kuidas ta on esinenud föderatsiooninõukogus saalis teises otsas, ja kuidas ta kohtus peastaabi ülema ja kaitseministriga ja vahele jäi paarikümnemeetrine laud, siis ilmselgelt ta ei usalda neid väga,” tähendas Grosberg.

Jaga
Kommentaarid