Ukraina relvajõudude teatel jätkatakse siiski edukat vastupanu ja vaenlane on tagasi surutud mitmel rindel. Viimase kolme päeva jooksul on märgatud piiri poole tagasi liikumas väikseid Vene desertööride gruppe, Ukraina väed teatavad vastase täielikust demoraliseeritusest ja üha halvenevast psühholoogilisest seisundist.

Kuid Vene väed ei ole Ukraina linnu raketitulest säästnud. Plahvatusi oli eile kosta Kiievis, Harkivis, Hersonis ja Mariupolis. Raketitabamuse lööklainest sai viga ka Donetski oblastis asuv klooster, kus varjus üle 500 inimese.

Vene väed püüavad end pealinna külje alla pressida, suurtükkidele tuleviku tarbeks laskepositsiooni luua. Kiievisse on jäänud kaks miljonit inimest, kellele võimud on valmis pannud kahenädalase toidutagavara. Seda juhuks, kui Venemaa piirab linna täielikult ümber ja hoogustab oma rünnakuid.

Pühapäeva hommikul pommitas Venemaa rakettidega Javorivis asuvat sõjaväebaasi, kus asub rahvusvaheline rahuvalvekeskus. Rünnakus hukkus üle 30 inimese, haiglas on üle saja.

Esmaspäeva hommikul toimub Ukraina ja Venemaa järjekordne läbirääkimiste voor. Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rõhutas oma värskes pöördumises, et Ukraina delegatsiooni eesmärk on see, et lepitaks kokku Zelenskõi ja Putini kohtumine.

USA ametnike sõnul on Venemaa palunud Hiinalt varustust ja sõja toetamist alates Ukrainasse tungimisest, vahendab Financial Times.

USA riikliku julgeoleku nõunik Jake Sullivan sõnas, et kui Hiina peaks Venemaad abistama, on sel hiinlaste jaoks kindlasti omad tagajärjed. Ta kohtub täna Hiina kõrge diplomaadi Yang Jiechiga, et olukorrast kõneleda.

Jälgi otseblogi.

Blogi avamine võib aega võtta.

Jaga
Kommentaarid