Venemaa Balti laevastik on kahe USA hävitaja Läänemere vetesse kutsumise taustal teatanud õppustest laevavastase raketiskompleksiga Bastion. "Balti laevastiku rannikuraketisüsteemid Bastion viisid läbi planeeritud õppuse Kaliningradi piirkonna ranniku kaitsmiseks. Õppus toimus Läänemerelt lähtuva vaenlase kontingendi laevade võimaliku raketirünnakute ohu tõttu," teatas laevastiku pressiteenistus teisipäeval.

"Praegu täidavad ülesandeid merel Balti laevatiku alused, mis toimisid nagu tavavaenlase laevad. Õppusel osales umbes 100 sõjaväelast ja rohkem kui kümme ühikut sõidukeid ning erivarustust," lisas pressiteenistus.

Eelmisel päeval teatas Venemaa riiklik kaitsekeskus, et Venemaa sõjavägi on hakanud jälgima Läänemerele sisenenud USA hävitajaid.

Balti laevastiku pressiteenistuse teate kohaselt on meeskonnad marssinud alalisest paigutuspunktist määratud piirkonda, harjutanud kaatrite valmisoleku seadmist ja maskeerimise korraldamise norme. Lisaks sooritati harjutusi sihtmärgi määramise vastuvõtmiseks ja vaenlase laevade kontingendi meeskonna tabamist elektrooniliste raketilaskudega.

Venemaa laevavastane raketisüsteem Bastion-P
Laevavastane raketisüsteem Bastion (NPO Mashinostroyeniya) on välja töötatud kahes versioonis: mobiilne Bastion-P ja statsionaarne Bastion-S. Süsteem on varustatud ülehelikiiruselise isesuunatava Oniks-laevavastase raketiga.


"Bastion" on ette nähtud merekalda kaitsmiseks ning erinevat klassi ja tüüpi pealveelaevade hävitamiseks, mis tegutsevad maabumisformatsioonis, konvoide, laevade ja lennukikandjate löögirühmade osana. Lisaks kasutatakse üksikute laevade ja maapealsete sihtmärkide hävitamiseks intensiivse tule ja elektrooniliste vastumeetmete tingimustes.


Bastion-kompleksid on kasutusel kõigis Venemaa mereväelaevastike koosseisudes. Bastioni Oniks-raketi laskekaugus on kuni 500 km.
Jaga
Kommentaarid