Ajaleht viitas Ukraina anonüümsele luureallikale, kelle sõnul üritab Kreml ette valmistada erioperatsiooni, mille siht võib olla Janukovõtši uuesti presidendiks kuulutamine. Samuti valmistatakse ette Janukovõtši avalikku pöördumist Ukraina rahva poole, millega võib kaasneda ka tema riikinaasemine, kirjutas leht esmaspäeval.

Teisipäeval avaldas Vene riigimeedia Janukovõtši poolt president Volodõmõr Zelenskõile saadetud avaliku kirja, kutsudes teda üles Venemaale alistuma. „Teil on isiklik vastutus lõpetada verevalamine iga hinna eest ja jõuda rahuleppeni,” kirjutab Janukovõtš. „Vladimir Aleksandrovitš, küllap unistate tõeliseks kangelaseks saamisest! Ent kangelaslikkus ei tähenda võitlust viimase ukrainlaseni. See tähendab eneseohverdust, võitu omaenda uhkuse ja ambitsioonide üle selleks, et päästa inimelusid.”

Zelenskõi pole Janukuvõtši avaldusele tähelepanu pööranud, kuid kutsus Venemaad teisipäeval samuti üles läbirääkimistele. „President [Vladimir] Putin peaks alustama dialoogi, selle asemel et istuda ilma hapnikuta infomullis,” ütes Zelenskõi. „Ta saab infot, aga ma ei tea, kui realistlik see on. Arvan, et olukord on nagu kõverpeeglis.”

Zelenskõi lisas, et kuigi Ukraina on dialoogiks valmis, ei võta riik ultimaatumeid kuulda. „Me pole valmis alistuma, kuna asi pole ainult minus, vaid ka inimestes, kes minu poolt hääletasid,” ütles president.

Jaga
Kommentaarid