Zelenskõi ütles, et lääne liidrid teadsid otsust tehes, et Venemaa agressioon suureneb ja ütles, et otsusega andsid liidrid justkui loa Putinile Ukraina linnade pommitamiseks.

"Teades, et uute rünnakutega on kannatused vältimatud, otsustas NATO Ukraina õhuruumi mitte sulgeda," ütles Zelenskõi videopöördumises. "Õhuruumi sulgemisest keeldumisega andis NATO juhtkond täna rohelise tule pommitamise jätkamiseks Ukraina linnades ja külades," rõhutas Zelenskõi.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg kinnitas reedel Brüsselis, et NATO on teinud raske otsuse Ukraina õhuruumi mitte sekkuda ja sõjaline liit ei soovi Venemaaga sõtta astuda. Õhuruumi sulgemine tähendaks Stoltenbergi sõnul, et NATO väed hakkavad Venemaa lennukeid alla tulistama, mis viiks täiemahulise sõjani Euroopas.

USA riigisekretär Antony Blinken ütles samuti reedel, et Ukraina õhuruumi sulgemine USA ja NATO liitlaste poolt viiks täieliku sõjani Euroopas. Siiski lubas ta jätkata ukrainlaste toetamist kaitserelvastuse saatmise näol, et nad saaksid end Venemaa agressiooni eest kaitsta, vahendas CNN.

Jaga
Kommentaarid