„Ükski võim ei ole igavene, ükski sõda ei ole igavene, kuigi võib pikalt kesta,” rääkis Kõomägi. „Nüüd on maskid langenud, illusioonid purustatud. See peab ära lõppema, küsimus on vaid selles, millal.” Selle eest, et Venemaal on võimul Vladimir Putin, vastutab tema sõnul ainult vene rahvas. „Mitte Hiina, mitte Ameerika, mitte meie. Ükski Aafrika riik ei vastuta selle eest. Selle eest, mis toimub Venemaal, vastutab alati ja ainult vene rahvas. Kes võttis venelastelt vabade valimiste võimaluse? Nad andsid ise selle ära, saamata aru, et annavad. See anti ära millimeeterhaaval, mitte kilomeeter korraga. Ja nüüd on tulemus käes.”

Kui Venemaa peaks ründama Eestit, siis me hakkame sõdima, lubas Kõomägi. „Kui kas või üks sõjamasin ületab piiri, läheb kohe andmiseks. Kohe. Me ei ole üksi. See sõda tuleb teistsugune.”

Saates tuli juttu ka poliitika ja kultuuri suhetest. „See, mis praegu toimub, et ole nali. Ei saa võtta pooltoone. See on mustvalge. Kultuur on osa tsivilisatsioonist, mis oma naabrit praegu ründab ja tapab. Miks peaks kultuurile erandi tegema?” argumenteeris Kõomägi vene kultuuri rahvusvahelise boikoteerimise toetuseks.

Kuula siit.
1x
00:00