Rumeenia hävituslennuk MiG-21 kadus kolmapäeva õhtul Musta mere kohal radaritelt. Seejärel kadus ka teda otsima saadetud helikopter IAR-330.

Nüüdseks on teatatud, et leitud on helikopteri rusud ning selle pardal olnud 5 inimest hukkusid, vahendab Rumeenia meediakanal Digi24.

Hävituslennuk oli õhku tõusnud Mihail Kogălniceanu lennubaasi juurest kella 19.50 paiku ning kadus radaritelt kell 20.03.

"Piloodi ja lennuki seisukorra kohta hetkel andmed puuduvad. Kiiremas korras on alustatud otsingu- ja päästeoperatsioone. Helikopter IAR-330 Puma lendab võimaliku kokkupõrke piirkonna suunas," kinnitas hävitaja kadumise järel Rumeenia kaitseministeerium.

Ent helikopter kadus paarkümmend minutit hiljem ka ise radaritelt.

"Piloot teatas ebasoodsatest ilmastikuoludest ja sai käsu baasi naasta. Viiest sõdurist koosneva meeskonnaga helikopteri viimane teadaolev asukoht on Gura Dobrogei piirkond, mis asub lennuväljast umbes 11 km kaugusel," teatas kaitseministeerium varem. Nüüdseks on leitud helikopteri rusud, ent hävitaja ja selle piloodi kohta pole endiselt mingit infot.

Jaga
Kommentaarid