Keskpäeval tutvustas linnapea Ukraina sõjapõgenike vastuvõtukeskust endises Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse hoones Kalamajas ning oli hommikul rinnas olnud toetuslindi selleks ajaks ära võtnud. Kui hommikul esines linnapea vaid ühele meediakanalile, siis täna keskpäeval toimunud pressiüritusele olid kutsutud kõik meediaväljaanded. Kohal oligi ohtralt ajakirjanikke ja operaatoreid.

Miks Kõlvart suuremaks esinemiseks lindi rinnast ära võttis? „Mulle tundub, et see, mida täna inimesed meie poolt reaalselt ootavad, on teod, mitte loosungid,” vastas Kõlvart ja rääkis sellest, kuidas tal on hea meel, et Tallinn leidis kiiresti võimaluse teha koostööd riigiga, et luua sõjapõgenike vastuvõtukeskus. „Täna näitame, kuidas mõne päeva jooksul on võimalik luua süsteem, mis annab võimaluse inimesi aidata.”

Täna hommikul Terevisioonis ütles Kõlvart, et viha Putini vastu laieneb ka vene inimeste peale, ja vene inimesed tunnevad seda. „On erinevaid signaale päriselust, kuidas inimestel tekivad emotsioonid. Aga kui hakkame igast juhtumist eraldi rääkima, toob see emotsioone veel juurde," ütles Kõlvart.

Delfi küsis Kõlvartilt, mida linnapea ise teeb, et Eesti venekeelne elanikkond oleks diskrimineerimise eest kaitstud? „Arvan, et praegu on väga ohtlik rääkida teravatest teemadest sellisel viisil, et inimestel hakkaksid tekkima täiendavad emotsioonid,” ütles Kõlvart. „Püüame pigem inimesi rahustada, rääkida sellest, et peame ukrainlasi, kes Tallinnasse tulevad, aitama ja toetama, sel lihtsal põhjusel, et eelkõige oleme kõik inimesed, ja siis ühe või teise rahvuse esindajad.”

Terevisioonis rääkides nimetas Kõlvart Ukrainas toimuvat sõda „konfliktiks”: „Inimesed jäävad siia pikemaks perioodiks, mõned võib-olla ka peale konflikti. Me peame olema selleks valmis."

Jaga
Kommentaarid