„Meil on väga hea meel teada saada, et meie kaasvennad on elus ja nendega on kõik korras,” öeldakse Ukraina mereväe Facebookis avaldatud teates.

Merevägi teatas, et Vene propaganda püüab levitada „uudist”, et Ukraina võimud on oma inimesed „unustanud” ja „maha matnud”.

„Sealjuures lõid merejalaväelased Vene okupantide rünnakud kaks korda vapralt tagasi. Laskemoona lõppemise tõttu ei saanud nad saare kaitsmist jätkata,” öeldakse teates.

Ukraina merevägi lisas, et okupandid „unustasid” teatada, et hävitasid saare infrastruktuuri täielikult. Seetõttu kadus ka side seal olnud inimestega. Paljud katsed sealse isikkoosseisuga ühendust võtta ja nende saatust välja uurida ei andnud tulemusi ning pidev tuli Vene sõjalaevadelt ja lennukitelt ei lasknud neile ka appi minna.

24. veebruaril teatati, et Vene väed hõivasid Ukraina Maosaare (Zmiinõi) Mustas meres, mille tagajärjel hukkus 13 Ukraina sõjaväelast. Saare juurde saabus kaks Vene sõjalaeva, ristleja Moskva ja patrullkorvett Vassili Bõkov, mis käskisid saare kaitsjatel alla anda. Viimased keeldusid

Avaldati saare ja laevade vaheline raadiodialoog, mille järgi teatasid ukrainlased: „Vene sõjalaev, idi na***i!”

Jaga
Kommentaarid