"Ma ei usu, et kohtumine annab tulemuse, aga las nad proovivad. [Kohtume,] et ühelgi Ukraina kodanikul ei tekiks kahtlust, et mina presidendina ei üritanud sõda peatada, kui vähegi võimalust oli,” ütles Zelenskõi lühikeses televisioonis tehtud avalduses.

Zelenskõi lisas: "Ja kui meie esindajad on seal, on president siin, staabiülem on siin, peaminister on siin, sõjavägi on siin, ülemjuhataja on siin. Me kõik kaitseme oma riiki."

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles oodatavate Venemaa ja Ukraina kõneluste kohta, et ta usaldab täielikult Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid otsustamaks, kas on mõistlik istuda venelastega maha ja otsida poliitilist lahendust.

Samas avaldas Stoltenberg The Guardiani teatel kahtlust, kas Vene pool on lahenduse leidmisest huvitatud. „Saab näha, kas Venemaa on tegelikult valmis otsima kompromissi ja samas austama Ukraina sõltumatust,” lausus NATO peasekretär.

Venemaa otsust seada riigi tuumajõud kõrgeimasse valmisolekusse nimetas Stoltenberg vastutustundetuks.

Ukraina asesiseminister Jevgeni Jenin ütles täna, et kõnelused Ukraina ja Venemaa delegatsioonide vahel toimuvad esmaspäeva hommikul, vahendab CNN. Delegatsioonid kohtuvad Valgevene ja Ukraina piiril, Pripjati jõe lähedal.

Jaga
Kommentaarid