Subtiitrid saab sisse lülitada video alumisest servast.

Medyka-Šehini piiripinkt asub Lvivist 83 kilomeetri kaugusel. Liiklusummikute tõttu võtab selle distantsi läbimine nüüd 8-9 tundi. Paljud on sunnitud autod tee äärde jätma ja kõnnivad koos laste ja pagasiga kümneid kilomeetreid.

Autoga tulnud Irina ütleb, et inimesed varisevad teel väsimusest kokku. 200 kilomeetri kauguselt koos lastega Ivano-Frankivskist tulles võttis sõit kolm päeva.

“Jala tulijate jaoks on olukord täiesti kohutav, kuna ilm on väga külm,” räägib Irina. “Inimestele ei organiseerita mingit abi ja nad kõnnivad 18-20 kilomeetrit. Võtsime peale naise koos tütrega, kes olid kõndinud 40 kilomeetrit. Eile paluti meil peale võtta naine tütrega, kes kukkus kokku. Tüdruk sõltub insuliinist.”

Kaks teismelist last piirile toonud Maksim räägib, et autoga tulek oli võimatu. “Nii et viimased 25 kilomeetrit kõndisime koos kohvritega siia,” räägib Maksim. Mees ise piiri ületama ei hakka, kuna 18-60-aastaseid mehi läbi ei lasta.

Galina sõnul kõndis ta kahe lapselapse ja miniaga siia Lvivist. Ta plaanib jääda Poolasse, ent kui seal ei osutu sobivaks, siis tahab tulla Eestisse.

Piiril viibivad inimesed ütlevad, et on oodanud järjekorras päevi, paljud magavad otse asfaldil. Liiklusummikute kiuste auto või bussiga siia tulnud inimestel on lihtsam, kuna sõidukid läbivad kontrolli kiiremini.
Jaga
Kommentaarid