Venemaa rünnakud Ukrainale kestavad kolmandat päeva. Venemaa suurim eesmärk - vallutada pealinn Kiiev - pole neil õnnestunud.

Venemaa soovib Valgevene pinnale paigutada oma tuumarelvad. Valgevenes on täna rahvahääletus põhiseaduse muutmiseks, et seda teha saaks.

Kiievi põhjaosas on Ukraina väed hävitanud sildu, et Vene rasketehnika edasi liikumist pidurdada. Pealinnas kehtib komandanditund vähemalt esmaspäevani. Paljud Kiievi elanikud on linnast põgenenud, linna jäänud viibivad varjendites.

Suurim sõjategevus on toimunud Ukraina ida- ja lõunaosas. Pühapäeva hommikul tungisid Vene maaväed Ukraina suuruselt teise linna Harkivisse, linna üle käib lahing.

Kaitseministeeriumi pressikonverentsil rääkis kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Margo Grosberg, et Venemaa suurimaks eesmärgiks on siiani vallutada Kiiev, mis ei ole õnnestunud. Ka Harkovi linna ei ole õnnestunud vallutada.

Kaitsepoliitika asekantsler Tuuli Duneton ütles, et NATO liidrite viimasel koosolekul lepiti kokku, et NATO, Soome ja Rootsi vahel tuleb teha suuremat koostööd ning tuleb vahetada rohkem infot.

Duneton ütles, et Eesti saadab Ukrainasse täiendavat relvastust, meditsiinitarvikuid ja kuivtoidupakke. Lisaks sai Eesti Saksamaalt loa saata Ukrainasse ka Haubitsaid.

Jaga
Kommentaarid