Saatekülaliste nimekiri on kirju. Sõna võtavad välisminister Eva-Maria Liimets, välispoliitikaekspert Eerik-Niiles Kross, rahvusvaheliste suhete professor Eiki Berg, ukraina päritolu muusik Ruslan Trochynskyi, Eesti Ekspressi ajakirjanik Erik Moora ning Delfi kohapealne korrespondent Ukrainas Roman Starapopov.

Kümned surmajuhtumid

Mitu kuud kestnud Vene armee koondumine Ukraina piiride taha jõudis tänasel varahommikul murdepunkti: kella viie kanti öösel algas Vene ja Valgevene vägede pealetung Ukrainale.

Riiki rünnati nii Põhja-, Kirde-, Ida- kui Kagu-Ukrainast. Päeva jooksul on jõudnud rünnakud ka Lõuna- ja Lääne-Ukrainasse, kus on sõjalist aktiivsust ülesse näidanud muuhulgas ka Transnistrias paiknevad Vene väed.

Venemaa ametivõimud põhjendavad seda kui sõjalis-tehnilist operatsiooni Donbassi kaitseks ning väidavad, et rünnatakse vaid Ukraina sõjalist struktuuri. Ukraina ametivõimud on siiski teatanud, et Vene-Valgevene armee rünnakutega on kahju tehtud ka tsiviilobjektidele. Kuigi Valgevene juht Aljaksandar Lukašenka väidab, et Valgevene väed pole rünnakus kaasa löömas, on Ukraina piirivalve info vastupidine.

Venemaa rünnak on seni nõudnud vähemalt 10 tsiviilisiku ning 40 Ukraina armee sõduri elu.

Loe lähemalt Delfi otseblogist.

Jaga
Kommentaarid